Neka rešenja koja smo razvijali po meri naših klijenata

zovite nas i ako niste sigurni šta vam je tačno potrebno!

Odoo CMS - a big picture

S-MRP

Kako biste ostvarili planiranje i praćenje proizvodnje ponekad je potrebno razložiti svaki deo koji se proizvodi na tehnološke ili proizvodne operacije.

Tek tada imate elemente da znate u svakom trenutku gde vam se nalazi projekat, celokupna proizvodnja ili da pouzdano znate cenu proizvoda.

Solfins tim je razvio softversko rešenje koje vam omogućava definisanje tehnoloških postupaka, koje se oslanja na SolidWorks i PDM rešenja kompanije Dassault Systemes.

Materijalni resursi (Material Requirements Planning)

Da biste poznavali cenu proizvoda, materijal i gotova roba su nekada dominantni faktori u kalkulaciji cene. 3D CAD sistemi vam daju sastavnicu ali ona veoma često nije u obliku koji vam može dati informaciju o tome koliko metara cevi, kilograma lima, i svih ostalih elemanata koje treba da nabavite da biste proizveli jedan ili seriju proizvoda. Naš softver omogućava projektantu i tehnologu da zajedno rade nad istim izvorom informacija i da se međusobno sinhronizuju. Takođe se kompletna sinhronizacija može ostvariti sa vašim informacionim ERP sistemom (SAP, Microsoft Dynamics i ostali) i njegovim PLM modulima, kao i modulima za magacinsko poslovanje, planiranje i praćenje proizvodnje.

Proizvodni resursi (Manufacturing Resources Planning)

Cena materijala nije jedina koja utiče na cenu proizvoda. U proizvodnim procesima imamo brojna pomoćna sredstva, materijale, mašine, alate, pribore i ljudske resurse koji svojim angažovanjem generišu dodatne troškove.

Zajedno sa strukturom informacija iz 3D CAD softvera (sastavnica) dopunjena specifikacija sadrži materijalne i proizvodne resurse i predstavlja tehnološku ili proizvodnu sastavnicu koja u sebi sadrži sve informacije i dokumentaciju potrebnu da planirate, nabavite, proizvedete i pratite proizvodnju, odnosno da napravite proizvod u budžetu, roku i očekivanom kvalitetu.

Preduslov za upotrebu ovog rešenja: Implementiran SolidWorks Enterprise PDM softver.

Odoo image and text block

S-Mfg Print & Pack

Imate proizvod sa tehničkom dokumentacijom (radionički i sklopni crteži), razvili ste tehnološku dokumentaciju (tehnološke operacije, operacijski crteži) sa svim normativima i sastavnicama (normativ osnovnih i pomoćnih materijala, normativ rada, normativ angažovanih sredstava, alata i pribora), napravili ste programe za CNC mašine i jednostavno želite da lansirate proizvodnju.

Šta radi naš softver?

Na komandu „Lansiraj proizvodnju“ softver čita kompletnu strukturu proizvoda kroz sklopove, podsklopove, delove, sirovine, tehnološke operacije, vezane alate, pribore, pomoćne materijale, mašine i ljudske resurse i na bazi ugrađene inteligencije pakuje u izabrani folder sve što vam je potrebno da proizvedete kompletan proizvod:

1.Tehnička i tehnološka dokumentacija, spakovana u PDF dokumente iz kojih lako možete sve da odštampate, sortirate i raspodelite unutar ili van firme.

2.Upravljački kodovi za CNC mašine (sortirani po mašinama u folderskoj strukturi koja je organizovana i imenovana tako da ne dođe do greške i zastoja)

3.Normativi u Excel ili XML formatu spremni za manuelnu obradu i analizu podataka ili integraciju sa bilo kojim informacionim (ERP) sistemom.

Ostala dokumentacija, uputstva, specifikacije potrebne u bilo kojoj fazi životnog ciklusa proizvoda (Product Lifecycle Management – PLM)

Preduslov za upotrebu ovog rešenja: implementirano S-MRP rešenje

Odoo image and text block

S-RN

S-RN je podsistem za upravljanje radnim nalozima, dimenzionisan za pojedinačnu i maloserijsku proizvodnju, koji se integracijom sa eksternim informacionim (ERP) sistemom može primeniti u serijskoj proizvodnji.

Razvoj je završio svoj posao, a proizvodnja nastavlja da radi u uslovima svakodnevnih promena i neophodno je donositi brze odluke i sprovoditi izmene bez remećenja razvoja i tehnologije.

Solfins je razvio platformu na kojoj možete za svaki deo da donesete odluku da ga u jednom trenutku proizvodite a u drugom kupujete i da na izlazu dobijete tačnu specifikaciju. Mnogi delovi mogu da se naprave od više alternativnih materijala. Svaki deo može da se proizvede na različite načine koristeći alternativne tehnološke postupke.

Solfinsov S-RN sistem dozvoljava da se sva raznolikost i alternative o proizvodu uskladište u sistem, nakon čega proizvodnja bez potrebe da remeti razvoj i tehnologiju može da lansira radne naloge u okviru kojih se definišu alternative, nakon čega se dobiju sve potrebne specifikacije, normativi i dokumentacija koja je specifična za konkretan radni nalog, a već sledeći može da sadrži izmenjenu specifikaciju.

Šta je sa delovima koje nekada proizvodite, a nekada kupujete kao gotove na tržištu?

Mnoge firme jednostavno nemaju resurse niti mogućnosti da ispravno reše ovakve izazove, zbog nedostatka automatizacije, što je isto kao da vozite sportski auto velikom brzinom vezanih očiju i očekujete da ćete bez posledica stići do cilja.

Dozvolite vašoj firmi da progleda!

Tražite rešenje za vaše razvojne i proizvodne procese?

Zakažite sastanak ili prezentaciju naših proizvoda i usluga.