Odoo image and text block

O nama

Kompanija Solfins svoje poslovne aktivnosti izvodi kroz 4 registrovane kompanije, koje su članice Solfins grupacije koja na tržištu nastupa pod imenom Solfins 3D Kompanija. Sve kompanije imaju isti menadžment i viziju koja se oslanja na usavršavanju naših znanja i veština do perfekcije, kako bi kvalitet naših usluga bio van konkurencije.

Svoje proizvode nudimo u Srbiji, Crnoj Gori, Makodoniji i Bosni i Hercegovini, a usluge konsaltinga i inženjeringa na svim meridijanima.

Osnovna delatnost su 3D Tehnologije, softverska rešenja, konsultantske usluge iz oblasti razvoja proizvoda i proizvodnih tehnologija, mašinsko projektovanje, rešenja za reverzni inženjering i 3D štampu. U okviru naše 3D Akademije izvodimo brojne kurseve i obuke.

Odoo image and text block


Solfins i Solfins 3D Tehnologije

Kompanija Solfins je autorizovani zastupnik kompanije SolidWorks za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru.

SolidWorks rešenja predstavljaju paletu softverskih rešenja za mašinsko i elektro projektovanje, razvoj elektronike i upravljanje kompletnim procesom razvoja sa alatima koji pomažu proizvodnji, kontroli kvaliteta, nabavci, prodaji, marketingu i finansijama u vašoj firmi.

Na SolidWorks platformi smo izgradili čitav niz usluga i dodatnih proizvoda vezanih za ispravnu implementaciju softvera u vašoj firmi.

Ovlašćeni smo zastupnik kompanije SolidCAM za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. 

Solfins doo

Solfins, kao matica Solfins grupacije je autorizovani zastupnik kompanije Dassault Systemes za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Pokrivamo celokupnu paletu rešenja koja se naslanjaju na 3DEXPERIENCE poslovnu platformu i Catia, Enovia, Delmia i Simulia brendove sa kojima zaokružujemo sve alate potrebne da razvijete kompleksne proizvode i da ih spustite u proizvodnju.

Paletu proizvoda zaokružujemo rešenjima za planiranje, optimizaciju, praćenje i egzekuciju proizvodnje.

Odoo image and text block
Solfins 3D Print

Kroz sektor kompanije Solfins 3D Print organizujemo konsalting, prodaju i uslugue 3D štampe i 3D skeniranja.

Na tržištu predstavljamo mašine, opremu i materijale svetskih brendova koji su lideri u ovoj oblasti: 3DSystems, Markforged, Sindoh, Formlabs, Artec 3D...


Neumorna promocija 3D tehnologija

Solfins se na tržištu izdvaja i po tome što više od 10 godina organizuje brojne stručne događaje, seminare, radionice, predavanja i sajamske događaje na kojima predstavlja i promoviše najnovije 3D tehnologije i trendove iz celog sveta.

Pogledaj Solfins događaje

Odoo text and image block

Evolucija Solfins grupacije kroz vreme

uspeh i napredovanje, zato što smo drugačiji!

 • 2004

   

  Osnivanje

  Kompaniju osniva Predrag Radovanović i formira tim koji se bavio uslugama mašinskog projektovanja za klijente iz severne Amerike i Zapadne Evrope. Projektujemo sisteme za industrijsku automatizaciju i brzu automatsku montažu.

 • 2006

   

  Potpisivanje ugovora sa kompanijom SolidWorks

  Postajemo ovlašćeni zastupnik kompanije Dassault Systemes Solidworks za teritoruju Srbije i Crne Gore.

 • 2007

   

  Potpisivanje ugovora sa kompanijom SolidCAM

  Počinjemo da pomažemo kompanijama u Srbiji da bolje upravljaju svojim CNC mašinama. U prvih par godina usled visoke stope piraterije, naši klijenti su firme koje imaju najkompleksnije probleme koje niko drugi nije mogao da rešava. Najveće firme iz oblasti mašinske obrade postaju naši klijenti.
 • 2009

   

  Prva implementacija SolidWorks Enterprise PDM sistema u Srbiji

  2009. godine Solfins započinje novu eru u svom poslovanju gde pored 3D CAD i CAM tehnologija zalazi u PDM/PLM segment, gde naša softverska rešenja postaju integralni deo upravljanja poslovanjem naših klijenata. Širimo tim i obrazujemo se u za nas novoj oblasti.
 • 2011

   

  Postajemo najveća kompanija iz oblasti CAD/CAM tehnologija u Srbiji

  Iako verovatno najmlađa kompanija u tom trenutku koja se bavila implementacijom CAD/CAM tehnologija, ispravnim pristupom poslu i poštovanjem potreba naših klijenata, uspeli smo da pridobijemo najveći broj firmi u Srbiji da rade sa nama i po obrtu kapitala i broju zaposlenih smo postali najveća firma u Srbiji.
 • 2012

   

  Počinjemo da se bavimo razvojem sistema za automatizaciju naftnih bušotina

   
 • 2012

   

  Postajemo najveći provajder CAM rešenja u Srbiji.


  Ubedljivo najveći broj upravljanih CNC mašina i klijenata. Solfins tim samostalno drži 90% CAM tržišta u Srbiji!

 • 2013

   

  Osvajamo ubedljivo najveći broj klijenata u PDM/PLM oblasti (upravljanje procesima, dokumentacijom i timski rad)

  Nakon nekoliko uspešnih implementacija, mnoge firme su videvši efekte naših implementacija izabrale da rade sa nama na upravljanju njihovom tehničkom dokumentacijom i integracijom informacija o njihovim proizvodima sa informacionim sistemima za upravljanje poslovanjem.
 • 2014

   

  Potpisujemo ugovor za zastupanje CATIA softvera sa kompanijom Dassault Systemes i osnivamo Solfins 3D Solutions

  Na bazi reputacije koju smo stekli kroz SolidWorks biznis, kompanija Dassault Systemes nam je ukazala retku čast i dozvolila da zastupamo kompletan portfolio njenih proizvoda sa rešenjima kao što su Catia, Enovia, 3DExperience platforma, Delmia, Simulia... Nakon tog prelomnog trenutka postali smo jedinstveni provajderi proizvoda i usluga u okruženju sa rešenjima za apsolutno sve potrebe koje jedna razvojna ili proizvodna firma može imati. Proširujemo tim i edukujemo se u novim oblastima.
 • 2015

   

  Prva implementacija CATIA V6 i 3DEXPERIENCE platforme u Srbiji

  Prva implementacija inovativne Catia V6 i 3DEXPERIENCE platforme u Srbiji, nakon čega se nižu druge kompanije koje usvajaju ovu poslovnu platformu kao osnovu za racionalnije poslovanje i povezivanje svih službi u firmi oko "digitalnog blizanca" proizvoda ili fabričkog postrojenja, nad kojim se nadoveziju svi ostali poslovni procesi.
  Zastava Oružje Kragujevac
  Iva Procesna Oprema
  Inmold Plast Požega
  ATM, Sevojno
  Elixir Group
  Ostale reference
 • 2015

   

  Potpisujemo ugovor sa kompanijom 3DZ i ulazimo u industriju 3D štampe

  Postajemo partneri najvećeg distributera opreme za 3D štampu i reverzni inženjering u Evropi i ovlašćeni zastupnik kompanija 3DSystems, Markforged, Formlabs, Sindoh, Artec...
  Formiramo sektor pod nazivom Solfins 3D Print, dodatno širimo tim i nudimo uređaje ali i uslugu 3D štampe i reverznog inženjeringa. Zaokružujemo celinu i u potpunosti ovladavamo svim 3D Tehnologijama. Postajemo jedinstveno mesto gde naši klijenti od jednog provajdera dobijaju softver, mašine, obuku, implementaciju, tehničku podršku i servis.
 • 2015

   

  Priznanje za najveće tehnološko dostignuće u američkoj industriji nafte i gasa


 • 2016

   

  Proširujemo poslovanje, otvaramo kancelariju u Bijeljini, BiH

  Naše 3D štampače i skenere nudimo kroz našu kancelariju u Bijeljini.
 • 2017

   

  Beležimo rekordan rast od skoro 60%

  Postojeće biznise smo razradili i unapredili i dva nova biznisa doveli do tačke profitabilnosti, gde u 2017. godini beležimo rekordan rast u odnosu na prethodnu godinu.
 • 2018

   

  Otvaramo kancelariju u Kragujevcu

  Zbog potrebe bolje pokrivenosti tržišta i bolje podrške našim klijentima, otvaramo novu kancelariju u Kragujevcu, gde formiramo lokalni tim.
 • 2018

   

  Prvi sajam proizvodnih tehnologija

  Zajedno sa firmom Strojotehnika samostalno organizujemo stručni sajam, na Šumadija sajmu u Kragujevcu, koji je posetilo preko 500 profesionalaca iz više od 200 firmi.
 • 2019

   

  Drugi sajam proizvodnih tehnologija

  Novi sajam organizovali smo sa Strojotehnikom i još šest firmi učesnika, na Novosadskom sajmu. 
 • 2020

   

  Pandemijska godina puna izazova

  Pravi test za stabilnost i otpornost naše kompanije je svakako bila pandemijska godina. Iz nje smo izašli još jači i beležimo rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu. Zahvaljujemo se našim klijentima, ili slobodno možemo da kažemo partnerima, koji su nam ostali verni i koji nisu otkazali ugovore sa nama iako su mnogi od njih prolazili kroz izuzetno težak period.
 • 2021

   

  Značajne investicije u uslužnu proizvodnju i izradu prototipova

  Solfins oprema pravu malu proizvodnju uz pomoć 3D štampe ali takođe osvaja tehnologije završne obrade za prototipove u cilju dobijanja prototipa koji je identičan proizvodu koji će se kasnije dobiti brizganjem plastike ili nekom drugom proizvodnom tehnologijom. Takođe sa nekoliko partnera otpočinjemo proizvodnju malih i srednjih serija delova primenom 3D štampe.
 • 2022

   

  Solfins Makedonija

  Solfins otvara kancelariju u Makedoniji i aktivno će nuditi i implementirati svoja softverska rešenja (SolidWorks, SolidCAM, CATIA, 3DEXPERIENCE) i opremu za 3D štampu i reverzni inženjering. Klijenti iz Makedonije će imati lokalnu podršku i pomoć na svom jeziku. 
 • 2022

   

  Solfins Bosna i Hercegovina

  Solfins dobija ugovor za zastupanje softverskih rešenja kompanije Dassault Systemes (CATIA i 3DEXPERIENCE platforma). Klijenti iz Bosne i Hercegovine će sada imati kvalitetnu podršku na lokalnom jeziku.
 • 2022

   

  Velika prekretnica u poslovanju - Ulazak u implementaciju proizvodnog ERP i MES softvera

  Već 18 godina poslujemo na tržištu Srbije i regiona i zahvaljujući našim vernim klijentima uspeli smo da zajedno sa njima narastemo do nivoa da svima ponudimo integrisano poslovno rešenje za upravljanje celokupnim poslovanjem firme, sa akcentom na proizvodnju, planiranje proizvodnje i evidenciju proizvodnje u realnom vremenu! Rešenje se zove DELMIAWORKS  i proizvod je renomirane softverske kuće   Dassault Systemes   integrisano sa ostalim softverskim rešenjima koja zastupamo ( SolidWorks Catia 3DEXPERIENCE PDM Manage ...), ali radi i nezavisno pokrivajući sve vrste kontinualne i diskretne proizvodnje, kod klijenata koji nemaju razvoj sopstvenih proizvoda.

Na kraju, mi smo samo ljudi

radimo najbolje što možemo zbog svojih porodica za koje želimo da izgradimo bolju budućnost u srbiji. želimo da pokažemo da je moguće živeti od svog rada i napraviti balans između posla i privatnog života

Odoo image and text block

Rastemo zajedno!

Tradicionalno svake godine novogodišnju čestitku ukrašava ceo Solfins tim, sa članovima porodica...

Na čestitkama za Novu 2017, 2018, 2019, vidi se kako raste naš tim, kako rastu naše porodice, i kako rastu naša deca...